Kyllingefrikadeller med blomkålsmos

En sund og nærende ret på kyllingefrikadeller med blomkålsmos, der kombinerer proteinrige frikadeller, med et nærende alternativ til traditionel kartoffelmos. Denne ret er perfekt til en fleksibel kost og er ideel til både hverdag og specielle anledninger.

5/5

20 min 
15 min
4 personer

Ingredienser:

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • 1 løg 
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 teskefuld tørret oregano
  • Salt og peber efter smag
  • 1 blomkålshoved 
  • 2 spsk smør
  • 1/4 kop mælk (eller plantemælk)

Fremgangsmåde:

  1. Pil og riv løget. Hak hvidløget og skær blomkålshovedet ud i små buketter. 
  2. I en stor skål, bland hakket kyllingekød, æg, havregryn, løg, hvidløg, oregano, salt og peber. Form til små frikadeller.
  3. Steg frikadellerne i lidt olie på en pande i 5-6 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
  4. Kog blomkålsbuketterne i saltet vand i ca. 10 minutter, indtil de er møre.
  5. Dræn blomkålen og blend den med smør og mælk til en cremet mos. Smag til med salt og peber.
  6. Server kyllingefrikadellerne med blomkålsmos.

Udforsk andre artikler

Frederik Krøl Larsen - CCO & Partner hos Acend

Fitit er skabt ud fra en drøm, at guide og hjælpe folk til, at opnå deres fitness mål gennem forståelige træningsvideoer og sunde opskrifter. 

Frederik Krøl Larsen

Fitness nørd

Prøv et gratis medlemskab

Skræddersyet træningsprogram, kostplan, smart app og meget mere. Til nye, øvede. Kvinder og mænd.
Vælg selv, hvad du vil spise og hvor ofte du vil træne.
Alle øvelser forklaret (fitness og hjemmet).

Prøv det gratis nu

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.