Tab dig hurtigt
7 tips til et sundt vægttab

tab dig hurtigt

Læs med her og tab dig hurtigt. Vi her samlet 7 tips til, at opnå et sundt vægttab. Vil du have en GRATIS kostplan? Så kan du prøve vores medlemsskab 14 dage gratis, som kun koster 39 kr/md. Helt uden binding.

1. Beregn dit ligevægtsindtag

Dette er uden tvivl det vigtigste element i et vægttab. Du skal kende dit ligevægtsindtag og spise mindre end dette. Det kan du beregne ved er klikke her. Men hvorfor er dette så vigtigt? Jo, dette er nemlig et estimat for, hvor meget du kan indtage i løbet af en dag, hvis du vil bibeholde din vægt. Du har muligvis hørt om BMR før, som er hvor meget du kan indtage, og hverken tabe dig eller tage på, hvis du lå helt stille. Dit ligevægtsindtag er meget det samme, her tages der blot også højde for dit daglige aktivitetsniveau. Dette er selvsagt yderst relevant, da de færreste ligger 100% stille hele dagen. Hvis du vil tabe dig, så skal du altså indtage mindre end dit ligevægtsindtag. Vi vil udentvivl anbefale ikke at ligge for langt under dit ligevægtsindtag, da dette højst sandsynligt ikke vil være et vedvarende vægttab. Prøv at ligge 400-600 kalorier under og regulerer det, som du taber dig.

2. Tab dig hurtigt ved styrketræning

Ja, du læste rigtigt. Den bedste måde at tabe sig på, det er altså ikke ved at løbe, cykle eller svømme. Den bedste både, det er ved styrketræning. Dette skyldes, uden at gå i for dybe detaljer, at der er en høj efterforbrænding. Din krop bruger simpelthen energi i helt op til 48 timer efter en god styrketræning. Dette skyldes, at din krop restituerer og genopbygger muskelfibrene. Det er faktisk også her, at du opbygger muskelmasse. Det skal hurtigt nævnes, at du som kvinde ikke skal være bange for styrketræning, hvis du ikke vil have store muskler. Man får ikke muskler natten over og de fleste oplever blot en “opstramning”. Har du ikke styr på, hvordan et godt træningsprogram ser ud, så vil vi anbefale at prøve FITIT 14 dage gratis.

3. Tab dig hurtigt - fasted cardio vs. cardio

Du har måske hørt, at man taber sig mere, hvis man dyrker cardio på tom mave. Dette er der dog ingen videnskabelige beviser for. Noget tyder på, at du forbrænder mere i selve momentet, men fordelt over en dag, så forbrænder du dig lige meget. Derfor skal du blot gøre, hvad du foretrækker. Hvad du og din krop har det bedst med. Cardio kan dog generelt være et godt værktøj til at forbrænde nogle ekstra kalorier og deraf ligge under ens ligevægtsindtag. Vi kan anbefale at prøve kræfter med HIIT cardio. 

4. Opnå øget forbrænding

Hvordan gør man så det? Mange søger mod fedtforbrændende piller. Dog er der ikke tydelige tegn på, at man kan købe nogle piller, der virkelig fungerer på dansk jord, uden recept vel og mærke. Mange fedtforbrændende piller i Danmark indeholder eksempelvis højt indhold af koffein og stærkt krydderi, hvilket eftersigende skulle være med till at øge ens forbrændning. Dog behøver du ikke købe piller for dette. Hold dig til lidt kaffe og eventuelt noget krydret mad. 

5. Hold dig motiveret og tab dig hurtigt

Dette er et mere vigtigt punkt, end de fleste aner. Motivationen og det mentale er det vigtigste. er du ikke motiveret, så kan det føles tæt på det umulige at opnå målet: “tab dig hurtigt”. Derfor er det vigtigt at finde det, som motiverer netop dig. Mange ser motivation som en liggende S-kurve. Nogle gange går det op og nogle gange går det ned. Man skal bare huske på, at når den er nede, så skal den nok komme op igen. Vil du se motiverende opslag, så kan vi anbefale at følge med på vores instagram

6. Undgå stress og tab dig hurtigt

Dette er selvsagt mere svært gjort, end sagt. Det har heller ikke nogen direkte betydning på dit vægttab, udover at du nok har mere overskud til træning og god kost. Men er man stresset, så kan man faktisk holde vækst, hvilket for en til at anes mere blød. Dette er ofte det modsatte af målet ved et vægttab. De færreste taber sig jo for, at man kan se et mindre tal på vægten. De fleste taber sig for det visuelle, hvilket bringer os til næste og sidste punkt. 

7. Drop vægten. Kig dig i spejlet

Hvad er dit mål med vægtabet? Er det at se bedre ud eller, at der står et mindre tal på badevægten? De fleste vil nok svare, at de ser bedre ud. Vægten er super fin, eksempelvis, når man skal beregne ens ligevægt. Dog betyder den ikke alt. Man kan sagen se tyndere og “bedre” ud, og have taget på. Det skyldes jo, som du nok havde regnet ud, at muskler vejer mere end fedt. God træning kan jo generelt også stramme dig op. Derfor anbefaler vi. Drop at kigge ned på vægten. Brug kun vægten som et redskab. Men kig i spejlet for at se, hvor langt du er kommet. Vil du have styr på kost? Så prøv FITIT 14 dage gratis.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.