Styrketræning
De tre vigtigste ting, som du skal huske

styrketræning

Når du skal påbegynde styrketræning, så er der nogle vigtige ting, som du skal tage højde for. Her har vi samlet de tre vigtigste råd. 

Træn efter din målsætning

Ønsker du at løfte tungt eller ønsker du at bygge mere muskelmasse? Populært hører man også: vil du være vægtløfter eller bodybuilder? Det skal selvsagt ikke forståes på den måde, at man skal gå til ekstremerne. Ligeledes kan man selvsagt sagtens have ønsket, om både at bygge en flot krop og blive stærkere. Egentlig går de to ting også meget godt hånd i hånd. Dog er det vigtigt at kende forskellen, da man skal træne på to forskellige måder. Når dit mål kun er at løfte tungt, så skal du lave bevægelserne ud fra dette. Du skal primært køre få set og udføre øvelsen på en sådan måde, at du kan klare mest. Er dit mål derimod at bygge muskelmasse, så skal du udføre øvelsen med god kontrol og kontakt til musklen. Her er dit mål altså ikke, hvor meget du løfter, men derimod hvordan. Her på siden har vi mange træningsprogrammer, som netop har fokus på muskelvækst. 

Træn rigtigt under styrketræning

Dette er vigtigt uanset, hvad dit mål er. Det værste der kan ske for ens fremgang, det er en skade. Træner du forkert, så øger du selvsagt risikoen for det. En god og simpel hovedregel er: “føles det forkert, så er det forkert”. Man skal lære at kende forskellen på god og dårlig smerte. Dette er meget vigtigt. Det giver selvfølgelig også sig selv, at man ikke skal lave usunde bevægelser. Udfører du eksempelvis et for tungt squat, så dine ben bøjer helt forkert, så øger du stærkt risikoen for en knæskade. Vi har forklaret squat samt mange flere øvelser på vores youtube.

Spis rigtigt ved styrktræning

Dette går meget hånd i hånd med at kende din målsætning. De fleste der påbegynder styrketræning gør det enten for at tage på eller tabe sig. Fælles for dette er, at man skal kende sit ligevægtsindtag. Dette er et estimat for, hvor meget du kan spise. Man kan træne så tosset (samt godt) man vil, uden at se resultater, hvis ikke at man spiser rigtigt. Vil du tage på, jamen så skal du spise mere end dit ligevægtsindtag. Ligeledes skal du spise mindre, hvis du vil tabe dig. 

Hvis du vil beregne dit ligevægtsindtag, så har vi en gratis beregner du kan benytter: Her

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.