Maveøvelser
Tre rigtig gode maveøvelser

maveøvelser

Her finder du tre rigtig gode maveøvelser. De bliver alle sammen kort beskrevet, men du kan også klikke ind og se en video. Denne video forklarer øvelsen på simpel vis. God træning! 

Cable crunches - Dybe mavemuskler

Dette er en øvelse som udføres, du havde nok gættet det, med kabel. Der er flere måder at lave øvelsen på, men en god måde er at sætte sine knæ på jorden. Her kan du med fordel have noget under, så dine knæ ikke har direkte kontakt med gulvet. Herefter indstiller du den rette vægt (10-20 reps). Bevægelsen er ligesom en klassisk mavebøjning, bare hvor den går op af. Her er det vigtigt, at man strækker godt ud i maven på vej op. Endvidere er det vigtigt, at man klemmer godt til i mavemusklerne på vej ned.

Planken - En af de simple maveøvelser

Planken er en øvelse, som langt de fleste kender. Man ligge på gulvet med fødderne løftende og armene i en 90 graders vinkel. På den måde er man løftet over gulvets overflade. Her er det vigtigt, at man ikke bøjer fir meget i ryggen. Det er også vigtigt, at man holder maven lige og spændt. På denne måde for man kart mest ud af øvelsen. Man skal som udgangspunkt køre planken, så længe som man kan. Her kan man eksempelvis køre 5 set af 1 min varighed. Kan man holde den længere, så gør man selvfølgelig det. 

Mavebøjninger - Faren til alle maveøvelser

Denne øvelse kender alle. Man kan lave den i hjemmet og i fitness. Dog laver alle den ikke korrekt. Det er her yderst vigtigt, at man får strukket godt ud på vej tilbage. På vej frem er det vigtigt, at man får spændt rigtig godt op samt pustet ud. På denne måde, får man mest ud af øvelsen. Selvom mange kender mavebøjninger, så må øvelsen ikke undervurderes. Man skal blot huske at udføre den korrekt. Vi kan anbefale at se nedenstående video.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.