3 gode brystøvelser
Bænk, pullovers, machine flyes.

brystøvelser

Her har vi samlet 3 hurtige og gode brystøvelser. Der er både den simple bænk, men også en øvelse som pullovers til den lidt mere erfarne. Læs med og kom i gang med din rejse mod en større bryst. God træning! 

1. Bænkpres - faren til alle brystøvelser

Bænkpres kan vi ikke komme uden om, det er en super god og simpel øvelser. Der er selvsagt mange måder at køre den på, om du vil bygge muskler eller løfte tungt, men uden om den, kommer vi ikke. Det er en øvelse, som kan køres med flere vinkler, hvilket gør, at den er god til at udvikle en komplet brystkasse. Du kan køre den incline og ramme den øvre del af din brystkasse. Du kan også køre den decline og ramme den nedre del. Det man oftest ser, er at folk kører den flat, hvilket også er rigtig godt. Bænk er en brystøvelse, som man med fordel kan køre med en spotter. Det kan nemlig være svært at “maxe” helt ud, hvis ikke der er en til at hjælpe på de sidste reps.

Du kan se mere om øvelsen bænkpres: her

2. Pullovers

Pullovers til bryst er en øvelse til de lidt mere erfarne. Det kræver, at man har god kontrol og god kontakt til sine muskler. Man kan nemlig meget hurtigt komme til at ramme sin ryg i stedet for sin brystkasse. Skal du implementere denne i dit træningsprogram, så anbefaler vi, at du har lidt mere erfaring i et fitnesscenter. Man udfører den ved at lægge sig flat på ryggen på en bænk og strække armene tilbage over sit hoved. Her er det også vigtigt, at man ikke bøjer armene, da det så mere vil ramme ens triceps. Det er også vigtigt, at man har fokus på ikke at få armene alt for langt tilbage, da dette kan være en stor belastning for skuldrene. Laver man øvelsen rigtigt, så giver den en super god kontakt til den øvre del af brystet.

3. Machine flyes

Flyes generelt er en rigtig god øvelse, til at få kontakt med muskelfibrene i brystkassen. Dog har nogle svært ved at få kontakt i hele bevægelsen, når de kører den frivægt. Her kan det være en rigtig god ide at prøve kræfter med flyes i maskine. Her menes der ikke flyes i kabler, som ellers også er en rigtig god øvelse, men i maskine. Dette er nemlig særligt en rigtig god øvelse til nybegyndere, da bevægelsen er mere låst. Der er mindre mulighed for at lave “fejl” samt større mulighed for mere kontakt med musklen, når man ikke er så erfaren.

Du kan se mere om øvelsen machine flyes: her

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.