5 gode råd til at undgå skader
Undgå skader som følge af styrketræning

undgå skader ved træning

Skader er der ingen der vil have, derfor er det vigtigt at tage forbehold. Vi ser desværre ofte at flere træner ukorrekt og laver forkerte bevægelser. Samtidig glemmer mængden også at forbygge mod skader. Dog kan man afhjælpe dette med 5 grundlæggende råd.

1. Varm op og undgå skader

Start altid din træning med 10 minutter på enten crosstrainer eller en rask gåtur med incline på løbebåndet. Dette sætter gang i kroppen, nervebanerne og varmer musklerne op. Skuldrene er i forbindelse med styrketræning et område der ofte bliver ramt af skader. Det er derfor vigtigt at frigive led væske til bl.a. rotator cuffs og lave lateral raises med mange gentagelser af lav vægt. Alt dette vil forbygge og hjælpe dig mod at undgå skader under din styrketræning.

2. Benyt den korrekte teknik

En stor procentdel af dem der benytter et fitnesscenter anvender ikke den korrekte teknik. Her forekommer der hyppigt skader, derfor altid spørg eller undersøg hvordan man gør. Det vil være en skam at få en skade, hvis individet ved siden af dig kan vejlede dig eller du kan finde den korrekte teknik på nettet, for derved at undgå du ikke kan styrketræne i en periode. Er du så uheldig at komme galt afsted, og har haft ondt igennem en længere periode, så tag fat i en ekspert i kroniske smerter hurtigtst muligt. 

3. Hav den rigtige posture

Sveg i ryggen når du laver squats, udøv dine lateral raises i den korrekte position og træk scapula tilbage når du bænker. Skader i forbindelse med forkert postur ses ofte i forbindelse med styrketræning, derfor vær omhyggelig når du f.eks. squatter. Et godt råd kunne være, at have en træningsmakker der kan rette dig ind efter forholdene. Samtidig er spejle et godt værktøj til at opretholde den rigtige postur og derved undgå skader.

4. Husk at hold dine hviledage

Hviledage er vigtige, specielt for dig der gerne vil have større muskler. Det er her din krop restituerer. Sener, muskler og led får altså en pause, hvilket mindsker chancen for skader. Endvidere skal dog siges du ikke behøver at stoppe helt, men at træne en anden muskelgruppe dagen efter er at fortrække.

5. Start blødt ud og undgå skader

Er du lige blevet interesseret for styrketræning, og har du ikke dyrket hård sport førhen – så start ud roligt. Dine muskler vokser hurtigere end dine ledbånd, derfor er chancen for at skade disse større. Start ud med en forholdvis arbejdsvillig vægt og lad dig ikke friste af at putte flere kilo på. En god måde at undgå skader på er generelt at følge råd fra diverse sider om sundhed.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.