Søvn og træning
Hvorfor er det så vigtigt?

søvn og træning

Søvn og træning er uden videre diskussion noget der går hånd i hånd. Særligt hvis man vil opbygge muskler. Men hvorfor er det så vigtigt? Vi har samlet en kort forklaring nedenfor. God læsning.

Søvn og træning - restitution

Når du træner, særligt styrketrænger, så river du muskelfibre i stykker. Herefter opbygger disse muskelfibre sig, såfremt du har den rette kost. Det er i denne proces at muskelvækst finder sted. Muskelfibrene opbygger sig igen under restitution. Det er også derfor, at du sikkert har hørt, at protein er musklernes byggesten, da de er med til genopbygge. Udover dette har du helt sikkert også hørt, at hvilke er vigtigt. Træner du seks dage i ugen, så er den syvende hviledag mindste ligeså vigtig. Derfor er søvnen selvfølgelig også rigtig vigtig. Sover du ikke nok, så hviler din krop sig ikke nok. Hviler din krop sig ikke nok, så har den langt mere svært ved at genopbygge muskelmasse.

Bedre søvn = mindre stress

Sover du godt, så er du mindre stresset. I hvert fald som udgangspunkt. Udover dette, så vil forhøjet stress også lede til dårligere søvn. Det er altså lidt en ond cirkel. Prøv derfor så vidt muligt at holde stressen nede. 

Når du er stresset, hvilket du vil blive, hvis du har meget dårlig søvn, så holder kroppen faktisk også mere væske. Det kan på kort tid få det til at ligne, at du har en højere fedt procent. Derfor kan god søvn = mindre stress faktisk hjælpe til et hurtigt visuelt vægttab. Hvis du vil læse mere om hurtigt vægttab, så klik her.

Søvn og træning. Giv den mere gas til træning.

Det her virker måske lidt fjollet, men ikke desto mindre vigtigt at nævne. Uden god søvn, så har du meget mindre energi, hvorfor du ikke vil kunne give den ligeså meget gas til træning. Måske vil du kunne give den max gas med en nats dårlig søvn, men med flere nætter, så vil energien alt andet lige falde. Så anskaf dig en god madras, få en masse søvn så du kan restituere, være mindre stresset og give den max gas til træning og resten af dagen.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.