Protein kage
Protein kage opskrift - chokolade

protein kage

Protein kage opskrift med chokolade smag finder du nedenstående. Den er sund og fungerer godt som et måltid. Den har højt indhold af protein samt kulhydrat. Den har et lavt indhold af fedt. Kagen er til 4-5 personer

Indhold

  • Kalorier: 1751 – Protein: 148 g protein – Kulhydrat: 255 g – Fedt: 12 g
  • 400 g æggehvide
  • 150 g hvedemel
  • 60 g Proteinpulver (vanilje eller chokolade kan fungere)
  • 250 g mælk
  • 250 g skyr (neutral)
  • 14 g sødemiddel 
  • 150 g kakaopulver 
  • 4 g natron
  • 6 g bagepulver

Fremgangsmåde

Step 1: Hvedemel, kakaopulver, proteinpulver, natron og bagepulver blandes sammen i skål.

Step 2: Æggehvide, mælk, sødemiddel og skyr tilføjes til skålens indhold og røres godt rundt.

Step 3: Den sammenblandende masse tilføjes i et smør-smurt ildfast fad (evt. kan bagepapir bruges og lægges ned i fadet inden der hældes i).

Step 4: Sæt fadet i forvarmet ovn på 180 grader i 25-30 minutter. 

Protein kage opskrift - lidt om kagen

Ovenstående finder du en opskrift på en protein kage med chokolade smag. Kagen bliver aldrig helt tør og kan være lidt “tung”. Derfor kan med fordel hav et glas koldt mælk ved siden af. Man kan eventuelt også købe noget skyr med smag og hælde ovenpå. Dette kan både fungere som en slags glasur, men gør også, at kagen bliver lidt mindre tung. Kagen har et højt protein og kulhydrat indhold. Derimod har den et lavt fedt indhold, hvilket er det, som mange søger. 

Protein kage opskrift med lavt fedtindhold

Som det også er nævnt ovenstående, så har denne protein kage et meget lavet fedtindhold. Dette skyldes bl.a., at der kun bruges æggehvider og ikke hele æg. Udover dette kommer der også en høj protein tilførelse fra fedtfattige produkter. Dette er bl.a. skyr og selvsagt protein pulver. Kagen kan altså derfor ikke siges at fungere i en keto-plan, hvor der jo er højt fedt indhold. Dog er der så højt et kulhydrat indhold, at den kan fungere godt som både pre- og posttræningsmåltid. 

Simpel protein kage opskrift

Denne opskrift er meget simpel at følge og den kræver ikke nogen vilde indgredienser. Den kan laves hurtigt og mætter godt. Hvis du, mod forventning, gerne vil have mere protein i dit måltid, så kan du eventuelt supplere med en protein shake. Her på siden har vi også en protein shake opskrift. Den er ligeledes super simpel og smager godt. Dog er der her tale, om en chokolade-peanut shake, så måske får man lidt for meget af det gode ved at kombinere de to produkter. Vi håber i uanset hvad, at du er klar til at prøve kræfter med denne protein kage. Vi håber den smager som du ønkser. God træning!

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.