KJ til KCAL

Her kan du beregne KJ til KCAL (kilojoule til kalorier). Du kan også beregne KCAL til KJ (kalorier til kilojoule).

KCAL til KJ

En simpel beregner

KJ til KCAL

Ovenstående kan du beregne kilojoule til kalorier. Ydermere kan du også beregne kalorier til kilojoule. De fleste madvare i Danmark har kalorier nævnt på bagsiden, dog har nogle kun kilojoule. Heraf kan en beregner som denne være brugbar. 

KJ til KCAL beregner

Beregneren er meget simpel og tager blot udgangspunkt i forholdet. Heraf forholdet mellem kilojoule og kalorier samt kalorier og kilojoule. Forholdet fra kilojoule til kalorier er blot 1*0,239. Det er dette regnestykke, som der sættes op. Mange måler kalorier og kilojoule, til at se, om de spiser den rigtige mængde. Udover dette, så måler mange også deres makroer. Altså heraf hvor mange proteiner, kulhydrater samt hvor meget fedt de indtager. 

KCAL til KJ beregner

Du finder her på siden også en beregner, som udregner kalorier til kilojoule. Her er regnestykker egentlig blot det modsatte af ovenstående. Denne beregner er nok ikke ligeså relevant for danskere. Dette skyldes, at de fleste danskere måler kalorier og ikke kilojoule. Dog har vi også beregneren med her, så alle kan være med. I Danmark bruger man, som nævnt, meget kalorier. Dog ser man brugen af kilojoule i høj grad i i andre lande.

Hvorfor er det vigtigt at kende?

De er vigtigt at kende sit kalorie (eller kilojoule) indtag, hvis man vil enten tage på eller tabe sig. Vil man dette, så handler det om at spise mere eller mindre end sit ligevægtsindtag. Ens ligevægtsindtag det er hvor meget du kan indtage, hvis du vil holde din nuværende vægt. Det er i sidste ende det vigtigste for at nå din målsætning. Det er selvfølgelig også relevant at spise sundt. Dog er vejen frem god træning og enten at spise mere eller minde end din ligevægt. Udover sin ligevægt, er det også vigtigt at få nok proteiner. Her er en godt udgangspunkt, at man skal indtage 2 gram protein pr. kilo kropsvægt. Vejer du eksempelvis 100 kg, så skal du altså indtage 200 gram protein. 

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.