Bulk
Hvor meget skal du spise for at bulke?

bulk

For at beregne dit bulk, så skal du kende dit ligevægtsindtag. Dette kan du beregne gratis ved at klikke på nedenstående knap. Læs også mere om at bulke, altså det at tage på i vægt, nedenstående

Hvad er bulk?

Det at bulke, vil sige at spise mere end dit ligevægtsindtag. Det vil altså sige, at du forsøger at tage på. Dette ses ofte hos bodybuildere eller vægtløftere, som ønsker at tage på i deres off-season. Dette gør de, for at øge deres muskelmasse. Dog gør mange “normale” mennesker det også og kan have stor gavn af det. Ønsker man at tage på, så skal man faktisk bulke. Man skal spise mere end sit ligevægtsindtag. Det er i virkeligheden det eneste, det handler om. Kalorier ind, kalorier ud. Altså om du spiser mere eller mindre, end hvad du forbrænder (heraf din ligevægt). Ønsker du at tage på, så skal du altså træne samt spise flere kalorier. Du kan gratis bruge vores beregner og finde hvor du skal ligge for at bulke. 

Hvad er vigtigt ved bulk?

Det er vigtigt, at du ikke blot dirtybulker, som vi taler om nedenstående. Du skal også spise ordenligt. Det er klart, at du tager på, hvis du blot spiser X antal pizzaer om dagen. Dog er det ikke sikkert, at du når dit mål. Ydermere vil der være mere fedt at smide, hvis du har spist for usundt. Du skal som hovedregel spise sundt og få nok proteiner. Og hvad er så nok proteiner? Et godt udgangspunkt er at indtage 2 gram protein pr. kilokropsvægt om dagen. Udover dette, så kan man med fordel indtage kulhydrater og proteiner både før og efter ens træning. 

Hvad er dirtybulk?

Dirtybulk ligger lidt i ordet. Du bulker, men spiser ikke sundt. Du indtager bare en masse mad for at få så mange kalorier ind som muligt. Det er ikke noget, som vi vil anbefale her hos fitit. For det første er det selvsagt ikke sundt. For det andet, så er der mere fedt at smide, når man engang vil cutte. Når det så er sagt, så kan det egentlig have en okay effekt, hvis man er meget tynd og blot vil tage på. Dog understreger vi, at vi ikke anbefaler dirtybulk. Det er ikke sundt og på ingen måde en holdbar løsning. Der er som aldrig nogen nemme veje. Heller ikke her. 

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.