Alkohol og træning
5 gode råd til at holde formen

alkohol og træning

Her har vi samlet 5 tips til alkohol og træning. Hvordan kan du drikke alkohol, men stadig opnå resultater gennem din træning. Læs med her of få svaret. Vil du have en GRATIS kostplan? Så kan du prøve vores medlemsskab 14 dage gratis, som kun koster 39 kr/md. Helt uden binding.

1. Beregn dit ligevægtsindtag

Dette er super vigtigt, når det kommer til alkohol og træning. Særligt hvis man vil holde formen, men samtidig være i stand til at nyde lidt alkohol. Hvis du ikke ved, hvad dit ligevægtsindtag er, så er det hvor mange kalorier du ligevægtigt kan indtage. Med dette menes der, hvor mange kalorier du kan indtage og bibeholde din nuværende vægt. Altså, hvis du vil tabe dig skal du spise mindre end dit ligevægtsindtag. Hvis du vil tage på, så skal du spise mere. Ligevægtsindtag måles i kalorier og tager højde for: vægt, alder, køn, højde og aktivitetsniveau. Du kan klikke her, og beregne dit ligevægtsindtag. 

2. Drik drinks med få kalorier og balancer alkohol og træning

Lær hvilke drinks osv, der er færrest kalorier i og hold dig til dem. En pegefinger regel er, at der er færrest kalorier i det hvide alkohol. Altså indeholder vodka og gin oftest færre kalorier end whisky og rom. Dog er det her selvfølgelig også vigtigt hvad du blander alkoholen op med. Tager vi eksempelvis en gin og tonic, så kunne man jo godt tænke, at den var god. Der er jo gin i, det er jo lys alkohol. Her må man dog ikke glemme, at der også er kalorier i tonic. Det bedste ville nok være (relativt til alkoholindtaget) vodka eller tequila shots. Men er du ikke en viking eller sømand, så kan du med fordel blande op med light produkter eller eventuelt dansk vand. Her kan man lave en “skinny bitch” med vodka og danskvand.

3. Drik vin og få styr på alkohol og træning

Ringe mange drikker rosévin, når det er sommer. Og det er faktisk super fint. Rosé indeholder færre kalorier end eksempelvis øl. Vin har også den afledte effekt, at man ofte nyder et glas vin lidt mere. Derfor ryger det heller ikke lige så hurtigt ned. Tager du eksempelvis portvin, så er det en lidt tungere vin. Derfor får du måske heller ikke drukket lige så meget af denne, som eksempelvis den velkendte øl. Ty derfor mere til vin, så vil mange få drukket lidt mindre og lidt færre kalorier.

4. Vær standhaftig dagen efter. Det måske vigtigste punkt ved alkohol og træning.

Det her er nok det vigtigste punkt. Hold igen med alt det usunde dagen efter. Det kan være svært, ja! Det kender vi alle. Man har ondt af sig selv, man har tømmermænd, og derfor skal man have noget snasket mad. Pizza, burger – vi kender dem alle sammen. Men tømmermænd er selvforskyldt, så ikke hav så ondt af dig selv. Og ved du hvad, man får det også oftest bedre af god mad.

5. En helt om natten. En helt om dagen.

Hvis du kan være ude om natten og være en helt, så må du også være det om dagen. Og hvad mener vi så med det? Jo, det er simpelt. Kom så ud af den seng eller sofa! Kom ned og træn, gå en tur – bevæg dig. Husk hvis du ligger helt stiller og forsømmer træning, så falder dit ligevægtsindtag. Og spiser du samtidig usundt, så er den først helt gal. Så uanset om du bare er til normal fest eller noget så vildt som polterabend København. Så være en helt om natten og om dagen – hvis du kan 😉

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.