5 træningsmyter

5 træningsmyter

Dette indlæg er skrevet af Jonas Rasmussen. Du kan finde og følge ham på instagram @praestationsoptimering.

1. Knæ i squat må ikke gå ud over tæerne

Denne myte skal afkræftes, da det ikke er skadeligt at gøre dette. Knæenes bane er nærmere bestemt af din kropsbygning og med et langt lårben kan det være gavnligt for din squat-positur, at kunne presse dine knæ ud over tæerne. Ved ikke at flytte knæene frem i et squat er der risiko for en øget belastning på ryggen, hvilket kan øge skadesrisikoen, hvis din ryg ikke holdes i en neutral position.

2. Man taber fedt på maven ved at træne mave

Denne myte skal også afkræftes. Hvor du taber fedt på kroppen under et vægttab er ikke bestemt af hvilke øvelser du laver, men nærmere de gener du er født med. Det vil sige at du ikke taber fedt på maven ved at træne mave hver dag. Fedttab på maven, såvel som andre steder på kroppen, kommer fra et kalorieunderskud, og dine gener bestemmer, hvor på kroppen du taber dit fedt først.

3. Tunge vægte gør dig stor og klodset

Igen en myte der skal afkræftes. Tunge vægte gør dig stærk ved at styrke dine signaler fra hjerne til muskel og giver altså ikke store muskler i samme omfang som ”lette” vægte gør. Lette vægte påvirker musklernes størrelse ved at have større ødelæggelse af muskelfibrene, hvor tunge vægte ikke påvirker denne ødelæggelse i så høj grad. Derfor gør tunge vægte (1-5 gentagelser) dig stærkere og lette vægte (8-12 gentagelser) dig større. Dog, som en krølle på halen, vil tunge vægte også gøre dig lidt større, og lette vægte vil også gøre dig lidt stærkere.

4. Man skal tage kosttilskud for at blive stærkere eller større

Denne myte skal delvist afkræftes. Kosttilskud er ikke nødvendige, men hvis man har svært ved at indtage det antal kalorier eller protein man skal på daglig basis for at opnå sine makrotal, kan kosttilskud være en god ide. Dette kan specielt gøre sig gældende for atleter, der med en meget aktiv hverdag kan have svært ved at kunne indtage nok kalorier til at vedligeholde deres vægt.

5. Dødløft er dårligt for ryggen

Denne myte skal afkræftes. Dødløft, udført korrekt, er en rigtig god øvelse for ryggen og er ikke skadelig. Hvis ryggen holdes i en neutral position under øvelsen, er den yderst gavnlig for at undgå skader i ryggen. En stærk ryg vil også kunne gavne i andre øvelser som squat og bænkpres og generelt i hverdagen. Vi håber i kunne lide dette indlæg og finder flere gode tips og tricks på vores side.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.