Tre gode råd til nemmere hverdag.

nemmere hverdag

De fleste af os kender til travle perioder, med mange punkter på dagsordenen og lidt for få timer i døgnet. Det kan være lange, tunge og svære perioder, og man kan nemt tabe opgaver eller få udført nogle gøremål halvhjertet eller forkert. Der er heldigvis en række ting du kan gøre, for at hjælpe dig selv til en nemmere og mere overskuelig hverdag, selv i de ekstra travle perioder, og det får du tre gode råd til i denne artikel.

Gør transporten nemmere

Når du vil gøre din hverdag nemmere, kan det være en god start at kigge på måder hvorpå du sparer tid. Det kan være på ting som transport. Hvis du tager bilen på arbejde gennem byen, kan du muligvis nikke genkendende til at sidde fast i morgentrafikken? Eller hvis du bruger offentlig transport, ved du nok godt at det tager længere tid på grund af omvejen bussen eller toget tager? Dette kan du undgå ved for eksempel at cykle. En god elcykel kan gøre turen endnu nemmere og hurtigere. Du kan nemt finde en elcykel test på nettet, så er du hurtigt og nemt i gang med at starte din nye og lettere hverdag. Med en elcykel kan du også spare penge på benzin eller offentlig transport.

Planlæg din dag

En anden måde at gøre din hverdag nemmere på, er ved at planlægge din dag. Brug et øjeblik på at skrive dine ting ind i kalenderen. På denne måde overser du ikke aftaler, og du får ikke overbooket eller dobbeltbooket kalenderen. Lav et realistisk overblik over hvad du skal nå, hvornår det skal nås, og hvor lang tid hvert gøremål tager. Når du planlægger din dag, bidrager det også til, at du er mere effektiv omkring dine ting, fordi du fokuserer på en ting ad gangen. Når dit fokus udelukkende er på en ting ad gangen, er du også sikker på at det bliver gjort ordentligt første gang, så du ikke skal gøre det igen. En del af din dagsplan kan med fordel være aftensmaden. Planlæg i god tid hvad du skal spise, måske endda dagen før, på denne måde sparer du tid når du skal handle, og du kan samtidig planlægge maden ud fra den tid du har at gøre godt med. 

Få en god start på dagen

En tredje mulighed for at gøre din hverdag nemmere, er at hjælpe dig selv så godt som muligt, til at få en god start på dagen. Gennemgå dine planer for næste dag inden du går i seng, så du føler du har et overblik, og ikke står op til en uoverskuelig og rodet dag. Du kan med fordel finde tøjet frem til næste dag, og lægge det klar for enden af sengen. Når du har lagt tøjet frem dagen forinden, sikrer du at du ikke bruge unødig tid om morgenen på at skulle vælge mellem forskellige sæt tøj, og du kan hurtigt og nemt nå videre til næste punkt på dagsordenen. Har du børn, kan du med fordel lægge deres tøj frem aftenen forinden også. Når du får en god start på dagen, bidrager det til en nemmere og mere overskuelig dag resten af dagen.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.