Svøm dig fit

Glasfiber pool

For mange virker svømning måske ikke som den mest tiltrækkende sport – den er jo for børn og ældre mennesker! Det er en skam, for svømning har rigtig mange fordele uanset hvor du udøver det. I denne artikel kommer vi nærmere ind på emnet om træning sammenholdt med en god svømmetur.

Svømmetræning i sin helhed

Hvis du gerne vil forbrænde en masse kalorier, så er svømmetræning den korrekte motionsform. Desuden er det billigt! Find den rigtige teknik, benyt de mange svømmehaller eller tag en dukkert en sommeraften på den lokale strand. Udfordrer dig selv i de mange svømmeformer, som crawl, butterfly og brystsvømning. De har hver deres fordele og sværhedsgrader. Invester i et par svømmebriller, så undgår du både klor og saltvand. Måske en badehætte hvis man har langt hår. Du kommer i hvert fald langt for få penge. Afslutningsvist, er der selvfølgelig badetøjet. Men hvem har ikke et par badebukser, eller svømmedragt i gemmerne? – det skal ikke være så firkantet.

Iltindtagning og kondition

Det er stort set alle muskler der bruges imens man svømmer – arme, ryg og ben. Altså de fleste store grupper. Dvs. at jo flere muskler du bruger, jo mere ilt skal de have for at kunne fungere korrekt. Din iltindtagning og lungekapacitet forøges markant og skaber dermed en uovertruffen kondition. Om det foregår i svømmehallen, i havet eller i din egen lækre PP pool – så er svømning uden tvivl en motionsform der vil gavne dig. Er du en vovehals, så smid en våddragt på og svøm næsten hele året på den danske kyst. Det virkelig sejt!

Saml familien

Det kan være svært at hive ungerne op fra sofaen, dyrke motion og i det hele taget være aktiv. Men vi kan vist godt blive enige om, at rigtig mange elsker vand. Tag en tur sammen i familien og hyg jer, imens i forbedrer både kredsløb og hjerte. Et pusterum hvor I kan slappe lidt af samtidig med i giver ungerne en god og aktiv oplevelse. Badedyr, bolde og lege. Når de bliver ældre kan i svømme om kap. Mon ikke i får pulsen op. Svømmetræning er altså ikke en motionsform man skal holde sig fra. Flere fordele end ulemper det helt sikkert. Spar kroppen for dumme skader.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.