Søvn er vigtigt for udbyttet af din træning

Det er utroligt vigtigt for både din krop og for dine mentale funktioner at få tilstrækkeligt med søvn. Derfor er det en meget skæv tendens, at flere er tilbøjelige til at sove for lidt. Er du typen, der gerne vil have et stort udbytte af den træning, som du laver, hvad end det er styrketræning eller konditionstræning, så er det helt afgørende, at du får nok med søvn.  Faktisk kan du træne nok så meget, du vil, men hvis du ikke får tilstrækkeligt med søvn, vil det på ingen måde have den effekt, som du både ønsker og forventer.

Prioriter din søvn

Der kan være mange grunde til, at man nedprioriterer og undervurderer sin søvn. I en travl hverdag, hvor man skal nå mange ting, herunder træning, kan det være svært at få nok timer i døgnet, og derfor er det ofte søvnen, man nedprioriterer. Derudover er der mange, der døjer med søvnløshed, hvilket blandt andet kan skyldes faktorer såsom stress, bekymringstanker, tankemylder og andet. Desuden kan det også have en dårlig indvirkning på søvnen, hvis man sidder foran en computerskærm lige inden sengetid. Hvis du klikker ind på Sleepbetter.dk, kan du købe blue light briller, der sørger for at beskytte dine øjne imod det skadelige blå lys fra skærme.

Træning og søvn

For hver gang, man træner, nedbryder man kroppen. Derfor er det vigtigt, at kroppen igen bliver genopbygget, og dette sker gennem søvn. Sover man ikke nok timer, får kroppen aldrig lov til at regenerere sig selv, og dette medfører, at man ikke får den gavn af træningen, som man ønsker. Ved at få en god nats søvn, kan man også forbedre sine præstationer og resultater, hvilket er et ønskværdigt scenarie for de fleste. Hvis du ønsker at forbedre din søvn og dermed dine træningspræstationer og resultater, bør du fokusere på at skabe gode vaner for dig selv. Først og fremmest kan du sørge for at skabe en sund døgnrytme, hvor du så vidt muligt sørger for at gå i seng på samme tid hver dag og stå op på samme tid. På den måde lærer du kroppen, hvornår den skal sove, og hvornår den ikke skal. Derudover bør du undgå skærme inden sengetid, men hvis dette ikke er muligt, kan du med fordel købe blue light briller.

Snorken kan hæmme din søvn

Har du en partner, der snorker, kan det naturligvis hæmme dig i at få en god nats søvn, og dette kan være enormt frustrerende, hvis du selv gør alt, hvad du kan, for at sove godt. Dog kan man forsøge at stoppe snorken med nogle simple redskaber, som du kan købe på sleepbetter.dk.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.