Få et energiboost med barer fra Fitnessnord

Mental sundhed handler om at have det godt psykisk. Det vil eksempelvis sige, at der er balance mellem arbejde og fritid, at man har et godt socialt liv med venner og familie, at man kan håndtere stress og er tilfreds med sig selv. Der er mange ting, man kan gøre for at dyrke sin mentale sundhed, men det er ikke altid lige let at finde ud af, hvad der virker. Læs derfor med her og få nogle gode råd til, hvordan man kan dyrke sin mentale sundhed.

Krystaller, der kan tiltrække god energi

Krystaller har i mange århundreder været brugt til at tiltrække og forbedre energier. Eksempelvis er krystaller som rosenkvarts og jade særligt gode til at tiltrække energier. Rosenkvarts er især god til at tiltrække positiv energi og harmoni i et hjem eller et arbejdsmiljø, da den bløde rosa farve giver en følelse af tryghed og ro. Jade er ligeledes en meget populær sten blandt mange folk verden over, da den ifølge skulle være med til at bringe lykke og held i ens liv. Jade findes dog ikke alene i den grønne udgave. Den findes nemlig også i pink, gul og sort, men de fleste forbinder alligevel jade med dens typiske grønne farve

Yoga og mindfullness, der giver ro

Mindfulness og yoga er to af de mest populære former for meditation. Mindfulness handler om at være opmærksom på nuet, og det kan man gøre på mange forskellige måder. Man kan eksempelvis være opmærksom på sin vejrtrækning, på lyden af sin egen stemme, på hvordan kroppen føles, eller man kan fokusere på et objekt i rummet. Yoga handler derimod om at bruge kroppen til at skabe balance og ro. Yoga er en meget gammel form for meditation, og der findes et utal af forskellige stillinger. Nogle stillinger er mere avancerede end andre, men alle stillingerne har til formål at skabe balance i kroppen.

Forskellige terapiformer, der styrker psyken

Når man taler om psykisk sundhed, er der flere forskellige aspekter, der spiller ind. Nogle har brug for at tale med en psykolog eller en anden professionel for at få styr på psyken, mens andre kan have brug for at dyrke motion eller lave andre aktiviteter for at føle sig bedre tilpas. Der findes dog nogle terapiformer, som typisk har en positiv effekt på de fleste mennesker. En af disse terapiformer er kognitiv adfærdsterapi (KAT). KAT handler om at ændre negative tanker til positive tanke. KAT giver ofte mening for mange, da det handler om noget helt konkret – nemlig de tanker, man har om sig selv. KAT er en af de terapiformer, der ofte anvendes i behandlingen af depression. Nogle har også gode erfaringer med dybdeafspænding, som er en form for meditation, hvor man forsøger at slappe  af i hele kroppen.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.