Sådan får du mere ud af din træning

få mere ud af din træning

Mange kender måske følelsen af at sidde fast i træningen og føle, at man mangler motivation, ikke kommer videre og ikke kan se og mærke en forandring. Der er ofte flere grunde til dette, fra kost til måden du træner på og hvor ofte du træner. Det kan være en svær balance at ramme, specielt hvis du er nybegynder, men der er hjælp at hente. I denne artikel får du inspiration til hvordan du kan få mere ud af din træning så du kan nå dine mål.

Fokuser på din kost

Når det gælder træning er det vigtigt at huske hvor stor en rolle kost spiller. Den mad du indtager er hvad der giver din krop energi og dine muskler proteiner, og det er derfor alfa og omega for din træning, at du tænker over, hvad du spiser. Hvis du for eksempel gerne vil øge din muskelmasse skal du have massere af protein, der kan hjælpe med at opbygge fibrene og proteinen i dine muskler. Protein i din kost gør desuden også, at dine muskler restituerer bedre så du er hurtigere klar til din næste træningssession. Det er også værd at prøve at undgå for meget tilsat sukker og usundt fedt i din kost, hvis du for eksempel også vil tabe dig eller generelt tone din krop. Hvis du har brug for inspiration til kosten findes der et stort udvalg af slanke måltidskasser der gør det simpelt og overskueligt at fokusere på en sund kost og få mere ud af træningen.

Træn regelmæssigt

Noget af det vigtigste når det gælder træning er også, at du er konsekvent og at du træner regelmæssigt. Hvis du vil se resultater og føle dig stærkere og bedre tilpas skal du som udgangspunkt være fysisk aktiv mindst tre gange om ugen. Dette betyder at du enten med konditionstræning eller styrketræning får pulsen op i omkring 30 minutter. Jo oftere du træner, jo hurtigere vil du se og føle forskellen, men det skal samtidigt understreges, at det også er vigtigt at give din krop pauser og dage hvor du ikke træner. Det gør at muskelfibrene kan nå at genopbygge sig selv efter træningen, så du undgår skader og overanstrengelse.

Nyd det

Sidst men ikke mindst får du også mere ud af din træning, hvis du nyder det. Du behøver selvfølgelig ikke springe ud af sengen med et smil på læben søndag morgen ved tanken om dagens tur i træningscenteret, men det er vigtigt at du finder det positive i at være fysisk aktiv. Det gør dig mere motiveret og gør, at du går til din træning med fornyet energi, både fysisk og mentalt.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.