Overvejer du en karriere som massør?

massage

Massage er en behandlingsform, der går helt tilbage til oldtiden. I dag findes der mange forskellige massageformer, og der er masser af mennesker, der har stor glæde af massage. Man kan på forholdsvis kort tid blive uddannet massør, hvor man både lærer teori og praksis. På den måde bliver man rustet til at kunne give god massage til andre mennesker. Man kan også vælge at specialisere sig i en bestemt type massage eller et bestemt område af kroppen. Læs med her her og bliv klogere på, hvordan man kan blive massør, og hvad det vil sige at være massør. 

Hvad dækker en massøruddannelse over?

Når man starter på en massør uddannelse, bør man have en grundlæggende interesse for menneskekroppen. Det er ikke vigtigt at vide en masse om kroppen, inden man går i gang med uddannelsen. Så længe motivationen for at lære er der. På uddannelsen lærer man om, hvordan kroppen fungerer, og hvilke muskler, der gør hvad. På den måde bliver man i stand til at give en kunde en behandling, der passer til vedkommendes behov. Derudover skal man have et godt overblik, og være i stand til at finde ud af, hvilken type massage, der vil være bedst for kunden. Dette lærer man også på uddannelsen. Endelig er det også vigtigt, at man har en god fornemmelse for tryk og berøring, så man ikke giver kunden en behandling, der er for hård eller for blid.

Hvad laver en massør?

En massør udfører massage på andre mennesker, der har behov for det. Massage er en behandlingsform, der går ud på at påvirke kroppens muskler og led ved hjælp af tryk og stræk. Massage kan have forskellige formål, som eksempelvis afspænding, smertelindring eller forbedret blodcirkulation. Der findes et utal af forskellige massageteknikker, og en massør vil typisk tilbyde et udvalg af disse. Nogle af de mest populære teknikker er: 

  • Klassisk massage: Denne type massage foregår med støttende, rolige bevægelser, der påvirker dybden af musklerne.
  • Sportsmassage: Sportsmassage er en intensiv form for massage, der sigter mod at lindre ømhed i musklerne efter fysiske aktiviteter. 
  • Wellnessmassage: Wellnessmassage er en afslappende type massage, der ofte indebærer blidere bevægelser. Denne type massage har til formål at give velvære og afstressning.

Er der gode muligheder for at få et job som massør?

Der er mange muligheder for at få et job som massør. Man kan arbejde på en spa, et hotel, en klinik eller måske endda starte sin egen virksomhed. En god idé er dog, at man starter med at tage en uddannelse som massør. Dette kan enten være en kortere uddannelse på et massagekursus eller en længerevarende uddannelse på en massageskole. På den måde har man de bedste forudsætninger for at få et job.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.