Motion sætter også krav til ens søvn

motion sætter også krav til søvn

Vi kender alle sammen vigtigheden af at være fysisk aktive. Det er som om, vores krop og hjerne takker os efter en god omgang træning. Men har du nogensinde tænkt over, hvad der sker, når vi lægger os til at sove efter en dag med fuld fart over feltet? God søvn er ikke bare vigtigt – det er afgørende for at restituere og lade op til endnu en dag med masser af aktiviteter. Her ser vi nærmere på, hvordan kvaliteten af din søvn kan påvirke dit aktive liv positivt, og hvordan en ny kontinentalseng her kan spille en væsentlig rolle i den sammenhæng.

God søvn begynder med den rette seng

Forestil dig, at du er hjemvendt fra en intens løbetur eller en time i fitnesscentret. Din krop er varm, musklerne føles bløde og sindet er roligt. Nu er det tid til at kroppen skal restituere, og det er her din seng kommer ind i billedet. En seng der støtter din krop korrekt, er essentiel for at du kan få den dybe og uforstyrrede søvn, der er nødvendig for at kroppens reparation og genopbygning kan ske optimalt. Så hvis du er på jagt efter en kvalitetsseng, er det vigtigt at bruge tid på at finde den helt rigtige model, der passer til netop dine behov.

Bedre præstation og hurtigere restitution

Din performance i træningscentret og på løbeturen hænger uløseligt sammen med kvaliteten af din søvn. Sover du godt, får du mest ud af dine anstrengelser og din krop restituerer hurtigere. Når du sover, arbejder kroppen på højtryk for at reparere muskelvæv og genopbygge energireserver, så du er klar til næste dags udfordringer. Derfor er søvn en afgørende faktor for dem, der ønsker at leve et aktivt liv fyldt med regelmæssig motion. Hvis du oplever, at din træning stagnerer, kan det derfor være værd at tage et kig på dit sovemiljø og dine sovevaner.

Balance mellem aktivitet og hvile

Man siger, at balance er nøglen til et sundt liv, og det gælder også forholdet mellem motion og hvile. Det er vigtigt at huske, at selvom træning er godt, så er tid til restitution mindst lige så vigtig. At finde den gyldne middelvej, er essentielt for alle, der tager deres helbred og fitness alvorligt. Så efter din næste træning, gør dig selv den tjeneste at slappe helt af, skru ned for stimulus og lad din krop og hjerne nyde en velfortjent pause.

Søvnmiljø for den aktive sjæl

For at sikre den bedste søvn er det vigtigt at tænke på sit søvnmiljø. Et køligt, mørkt og stille soveværelse gør underværker for din søvnkvalitet. Sørg for at investere i god kvalitets sengetøj og en seng, der komplimenterer din kropsform og søvnmønster. Tænk på det som dit aften-ritual; ligesom du måske har en fast rutine inden træning, så skab en rutine der gør, at du kan glide roligt ind i søvnen og få mest muligt ud af dine restitutionstimer.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.