Lyt til din krop, når du træner

lyt til din krop

Skader ved træning er ikke for sjov. Hvis du ikke er opmærksom, kan skader afbryde din træning i længere perioder, eller i værste tilfælde give dig varige mén. Rådene går på blandt andet at varme op inden din træning, og sørge for at strække godt ud før og efter. Det kan dog være svært at vide, hvordan du skal forholde dig til smerte undervejs. Du kan opleve mange typer af smerter på forskellige tidspunkter og det er vigtigt at vide, hvornår det er tid til at du skal reagere. Du kan gøre meget for at mindske dine smerter. God søvn, hvor du kan indstille din position med en elevationsseng, er for eksempel en rigtig god måde at reducere smerter på.

Hvilken type af smerter mærker du?

Typen af smerter du oplever kan bruges som et faresignal for dig. Hvis dine smerter kommer på en uregelmæssig, skarp måde, kan der være tale om for eksempel en fibersprængning. Det er vigtigt, at du ikke overanstrenger dig selv under din træning. På trods af at man gerne vil yde sit bedste og presse sig selv under træningen, er det vigtigt også at stoppe i tide. Så hvis det meget pludseligt gør ondt, mens du træner, er det okay at afbryde din session. Tag et hvil, og skulle smerten stadig vedvare efter et kvarter, kan der være tegn på en skade. Generelt er det vigtigt at du lytter til din krops signaler.

Ondt efter træning?

At have ondt og være øm efter en hård træning er naturligvis ikke unormalt. Det er trods alt en del af hele processen, og et tegn på at din træning virker. Så har du ondt i lårene efter en dag med mange squats og benpres, så er der sædvanligvis ikke noget at være nervøs for. Så længe du er øm i de muskelgrupper, som du rent faktisk har lavet øvelser for, er tingene som regelt i orden. Har du derimod blot ondt i for eksempel et enkelt ben eller i den ene side af kroppen, kan det tyde på forskellige ting. Sandsynligvis kan der være tale om overtræning, hvor det måske kan give mening for dig at lette lidt på vægten eller antallet af repetitioner, du laver. Alternativt kan der være nogle øvelser, du måske laver på en forkert eller unaturlig måde, som så kan give asymmetriske smerter. Så husk at tage hvil, når du kan mærke, at din krop har behov for det.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.