Hvorfor er selvforkælelse så vigtigt?

Det kan til tider være udfordrende at leve en sund livsstil, og det er langt fra den letteste løsning og ej heller alle, der kan gøre det. Men for nogle kan en sund livsstil være en slags selvforkælelse. For selvforkælelse kommer i mange former, som du kan blive klogere på her.

Den materielle selvforkælelse

En slags selvforkælelse, som ofte er let tilgængelig, er den materielle form for forkælelse. Du kan for eksempel forkæle dig selv med et smukt, tidsløst smykke, som en Murstens halskæde. Den kan bruges til at højne ethvert outfit, så du føler dig stylet og godt tilpas i hverdagen. En Murstens halskæde kan kombineres med andre halskæder, så du kan opnå det stilede lag på lag-look, og det er samtidig en kæde, der aldrig går af mode, hvorfor en Murstens halskæde er en oplagt investering. Du kan også forkæle dig selv med noget nyt badetøj eller måske et nyt sæt sommertøj, som du kan have på, når du ikke knokler for sundheden i træningstøjet. 

Den plejende selvforkælelse

Plejende selvforkælelse kan komme i mange former. Det kan både være fysisk pleje eller mental pleje. Den fysiske pleje kan for eksempel bestå af at sove længe, lægge en ansigtsmaske, tage et bad med aromatiske olier, lægge en smuk farve på sine negle, som gør én glad eller at lave en form for motion, som man nyder og får ro i sindet af. Hvis du allerede har forkælet dig selv med en Murstens halskæde, skal du dog huske at tage den af, når du udfører hudpleje og motion, så den holder sig pæn. 

Den mentale form for selvforkælelse kan være i form af meditation, at skrive dagbog, være kreativ, eller være sammen med mennesker, du holder af. Det er også vigtigt at huske at give sig selv plads til ikke at præstere døgnet rundt og i stedet lytte efter, hvad kroppen har behov for. På den måde er der også lavere risiko for, at man kører død i sin sunde livsstil, for det skal nemlig være holdbart, når det er en livsstil. Husk derfor at være kærlig overfor dig selv og at give dig selv plads til at leve. 

Det er altså vigtigt at være kærlig overfor sig selv og at forkæle sig selv med ting, der fylder én op for at bevare modet, energien og drivkraften på både de gode og de mindre gode dage. Ikke mindst bør du af og til give en gave til dig selv og din krop ved at være sund og aktiv.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.