Hvilke er de bedste vitaminer til krop og hår?

Sundt hår er et must for at få flot og stærkt hår med en flot glans. Med hård vind og vejr og andre eksterne faktorer bliver dit hår udsat for meget, og derfor skal du sørge for at passe og pleje dit hår. 

Du kan passe på dit hår og din krop på samme tid med sund mad og vitaminer til håret. Dit hår kan få fornyet glans og styrke, når du spiser de rette vitaminer og fødevarer. Samtidig passer du også godt på din krop, som har brug for vitaminer og mineraler. 

Gode vitaminer for dit hår og din krop

Det er ikke kun vitaminer og madvarer som kan styrke dit hår. Andre faktorer som alder, gener og sygdomme kan påvirke dit hårs natur. Dog findes der sunde vitaminer til hår og krop, som vil gavne dit hårs sundhed. 

De bedste vitaminer til håret er aminosyrer, som er med til at opbygge dit hår, så dit hår bliver slidstærkt og sundt. Andre hårvitaminer, som du skal sørge for at få rigeligt af, er B-vitamin, jern, C-vitamin og D-vitamin. Har du mangel på disse, kan du risikere hårtab, og dermed er det vigtigt at få rigeligt med disse vitaminer. 

Udover de bedste hårvitaminer til et stærkt, sundt hår, kan du også få vitaminer, som kan hjælpe med din hårvækst. Disse er A-vitamin, biotin, B12-vitamin og E-vitamin.

Sådan virker vitaminerne på dit hår

Vitaminer er vigtige for at få dit hår til at vokse, så det bliver sundt og tykt og glansfuldt. Med de rette vitaminer og proteiner kan du få slidstærkt hår. Du tilfører både vækst, glans, styrke og kan øge tykkelsen af dit hår. 

Mangel på de rette vitaminer kan hurtigt ses i dit hår. Du får slidt og beskadiget hår, som nemt knækker, og som føles tørt og glansløst. Derudover kan du risikere hårtab og tyndere hår.

Disse fødevarer kan også hjælpe dig på vej med de rette vitaminer

For at få de rette vitaminer til håret skal du spise masser af grøntsager og frugt. For at få A-vitamin kan du indtage gulerødder, melon eller søde kartofler. For at få C-vitamin kan du spise appelsiner, rød peberfrugt, chili og grapefrugt. 

Du kan sikre dig proteiner ved at spise kød, fisk, bælgfrugter og mejeriprodukter. Både magert kød, mejeriprodukter og bønner har et højt proteinindhold. Derudover er fisk, æg og syrnede mejeriprodukter fyldt med B12-vitaminer. 

Nødder og kerner er en god måde at få D-vitamin og E-vitamin. Med både mandler, avocado og solsikkefrø får du sundt fedt. Med en god, varieret og sund kost, får du altså de bedste hårvitaminer – men hvis du vil være sikker på at have dem koncentreret ét sted, kan hårvitaminpiller hjælpe dig godt på vej.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.