Hold formen mens du er på ferie

Bolig i Spanien

Alle ved det – når man er hjemme fra ferie siger vægten ikke altid det samme. Ofte går det den forkerte vej. Men hvordan holder jeg så formen imens jeg er på ferie? Meningen er jo at komme lidt væk fra hverdagen og slappe helt af. I dette indlæg kommer vi nærmere ind på et par gode, men simple tiltag for at holde dig fit imens du lænder dig tilbage.

Hold dig aktiv

Dine tanker går hen på en liggestol i sydens sol. Det må man også godt. Men det er yderst vigtigt at du ikke er inaktiv hele dagen. Benyt muligheden for en god svømmetur i enten poolen eller på stranden. Meld dig til et par spil på volleyball banen og stadig holde det høje humor. Deltag i børnenes aktiviteter. Mulighederne er mange. Det vigtigste er du formår at holde kroppen i gang. Der er mange ”skjulte” kalorier at forbrænde her. Og ofte som ofte på ferie, er der flere kalorier indenbords end derhjemme. For maden er helt sikkert god! Derfor spiser man mere. I næste afsnit kommer vi nærmere ind på dette.

Kosten er nøglen til den gode formen

Du sidder i din bolig i Spanien. Du går en tur ned til den lokale havn. Der er gambas al ajilo, paela og friturestegt calamari. Mundvandet løber. Du har ferie og du tænker ikke over hvad du indtager. I sidste ende er der her forskellen nemt kan gøres. Selvfølgelig må du godt forkæle dig selv, men hvis du altid har formen lidt i bagtankerne, skal det hele nok gå. Hold dig dog fra de kalorietunge retter, som er fyldt med kulhydrater og fedt. Det kunne blandt andet være en af ovenstående retter, frituredej og olie. Men vigtigst af alt, hold dit ligevægtsindtag på den gode side.

Skjult træning med familien

Vandski. Her skal du nok forbrænde nogle kalorier! Lårbasserne syrer og du skal holde dig selv oppe i de store bølger, alt mens familien står på båden og hepper. Det mere utraditionelle sportsgrene, men de virker. Og det er målet. Hvad med en lang rotur i 2 mands kajakker i middelhavets flotte varme vand. Her kommer kroppen rigtig i gang. Ro om kap med den modsatsejlende kajak, nyd solnedgangen en aften. Du forbrænder kalorier selvom du har det skønt.

Det altafgørende er, at du ikke ligger ned hele dagen og spiser dig mæt i et for stort kalorieoverskud! Men husk – du er på ferie, hyg dig!

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.