Gravid træning - Hvordan gør man?

Gravid træning

Stor mave, lille mave. Din baby er på vej, og du har i dine ikke gravide måneder altid være en meget aktiv kvinde. Det er her tvivlen sætter ind. Må jeg træne som gravid, hvis ja. Hvordan fungerer det overhovedet. Denne artikel sætter fokus på de mange spørgsmål der kan følge med en graviditet. Især sin sundhed og velvære. Træning kan gøres på mange måder. Også når man skal have et barn. Vær klar til hvad din graviditet følger med dig – få fornyet energi til alle de praktiske ting som, at købe barnedåbspynt, lange gåture i det fri, eller generelle ting i hverdagen der kan virke uoverskuelige. 

Lad os starte fra toppen….

Må vi som gravide træne? Svaret er JA! Træning er sundt, selvom du har en baby voksende i maven. At holde sin krop i gang under graviditeten anbefales til Stort set alle. Få blodtrykket op et par gange om ugen, men hvis du tidligere har været inaktiv, så er det en rigtig god idé at vente til efter 1. trimester. Det måske vigtigste spørgsmål er nu besvaret, men hvordan og hvilke former for træning må vi springe ud i? følg med i næste afsnit. 

Styrketræning eller konditionstræning?

Faktisk er mulighederne uendelige. Styrketræning er især godt for din muskulatur. I forbindelse med du vokser, bliver du også tungere. Derfor er det absolut en god ting, at få stærkere muskler til at bære de ekstra kilo. Hvad så med konditionstræning, pulsen kommer jo ofte rigtig højt op? Her kan man virkelig gøre en forskel. Kroppens velvære holdes vedlige eller blive bedre! Dit kredsløb bliver så sundere. Sundere kredsløb, bedre forhold for din baby! Men jeg har ikke været så aktiv før, tværtimod. Styrketræning og konditionstræning virker lidt for hårdt. Følg med i næste afsnit for andre muligheder.

Hold dig aktiv

Det behøver ikke altid at være så indviklet. Gravid træning handler i realiteten om at holde dig sund. Det kan man gøre ved som minimum at være aktiv 30 min om dagen. Muligheder som svømmetræning, lange gåture eller noget helt tredje er helt fint. Det vigtigste er du som gravid gør ”noget”. Ikke bare sidder derhjemme, for det er aldrig godt, uanset situationen. Men husk altid, snak med din læge hvis der er komplikationer. Hvor langt henne er du imod din termin. Er du i tvivl, så beregn din termin her. At tage højde for maven og den lille er vigtig. Gør aldrig noget du er usikker på. Kontaktsport er no-go. Anden aktivitet hvor der er mulighed for sammenstød, nej tak. Brug din sunde fornuft, så er du godt på vej. Hold dig sund med FITIT nu. Prøv vores træningsprogrammer gratis i 14 dage. 

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.