Gør noget godt for dig selv og din krop

godt for dig selv

Hvis du træner meget, har en hektisk hverdag eller bare har brug for en smule mere afslapning i dit liv er det vigtigt at gøre noget godt for dig selv, og styrke både dit fysiske og mentale velvære. Der findes mange måder at gøre dette på, og hver enkelt person er unik når det kommer til hvad, der får dem til at føle sig tilpas og afslappet. I denne artikel finder du 3 tips til hvad du kan gøre for dig selv og din krop.

Massér spændingerne væk

De fleste kender nok følelsen af at komme hjem efter en lang dag på arbejdet eller studiet med en øm nakke eller ømme skuldre efter at have siddet ved computeren. Det kan også være, at du har lavet en forkert bevægelse i træningscenteret eller på løbeturen. Uanset hvad er sådan nogle spændinger utrolig generende og kan sprede sig i kroppen, hvor ømhed i for eksempel nakken kan lede til hovedpine og utilpashed. Derfor er det vigtigt at behandle din krop ordentligt og give den en pause eller lidt forkælelse en gang imellem, og med en massagestol kan du afhjælpe mange af spændingerne der hober sig op i dagligdagen. En massagestol er også perfekt til at løse ømme muskler efter træning og til at hjælpe kroppen med at restituere så du hurtigere føler dig klar til endnu en tur i træningscenteret.

Forkæl dig selv

Udover massagestolen er der en lang liste af ting du kan gøre for både din mentale og fysiske velvære. Forkælelse kan komme i form af for eksempel en spa-dag med ansigtsbehandling, afslapning og tid til dig selv. Det er individuelt hvad den enkelte ser som forkælelse og afslapning, men det vigtigste er at gøre noget, der for dig til at føle dig godt tilpas, glæder dig og giver dig ro. Det kan sagtens være, at én synes en lang gåtur med et podcast i ørene er den perfekte form for selvforkælelse, mens en anden hellere vil slappe af foran tv’et eller ligge i massagestolen med en hårkur i håret og en beroligende ansigtsmaske.

Bevæg din krop

Et sidste tip til hvad du kan gøre for dig selv og din krop er simpelt. Bevæg dig. Kroppen har godt af blive brugt og bevæget, specielt hos de mange der har en stillesiddende hverdag med studier eller kontorarbejde. Det bedste du kan gøre for din krop efter en lang dag ved skrivebordet er derfor at sætte kroppen i bevægelse. Om det så er en gåtur, træning, støvsugning eller noget fjerde er det vigtigste at komme ud og strække led og muskler så du undgår smerter og ømhed. Hvis tanken om at gå en tur efter en lang dag dog virker lidt for uoverskuelig kan du selvfølgelig også smide dig i massagestolen og lade dén gøre arbejdet for dig. Det er jo også en form for bevægelse af musklerne, der på sin egen måde modvirker spændinger.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.