Den rigtige kost til din træning

den rigtige kost til træning

Dette indhold er sponsoreret

De fleste mennesker, der træner kontinuerligt, ved godt, at det de indtager har en stor påvirkning på deres træning. Det er utrolig vigtigt, at man sammensætter sin kost således, at det passer til den type træning du udfører. Der er eksempelvis stor forskel på hvad en, der træner op til at kunne løbe marathon bør indtage, og hvad en der træner sin muskelstyrke bør indtage. Hvis du ønsker at forbedre din udholdenhed, er det vigtigt at spise godt med kulhydrater, hvorimod det vigtigste, når du træner din styrke og muskler, er proteiner. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at din krop får de vitaminer og mineraler som den har brug for. Derfor kan det være en god ide at tage et kosttilskud. Mange mennesker tager multivitaminer, der sikrer, at de får det anbefalede daglige indtag af vitaminer og mineraler, der holder kroppen sund.

Det skal du spise, hvis du træner styrke

Hvis du gerne vil træne dine muskler og forbedrer din styrke skal du huske at spise mad, der indeholder rigeligt med proteiner. Hvis man styrketræner, og ønsker at få større muskler, er det nemlig proteiner, der er den vigtigste byggekomponent. Efter en hård træning vil du kunne mærke, at du er øm, og det er fordi cellerne i dine muskler, er blevet nedbrudt. Her er det, at proteinernes opgave at hjælpe med at genopbygge og forhindre nedbrydning af musklerne. Der er imidlertid mange, der tror, at det er en god ide, at indtage proteinrig mad lige efter styrketræningen, men undersøgelse har vist, at det ikke har en særlig effekt på muskelopbygningen. Du skal derimod hellere løbende spise rigeligt med proteiner i løbet af dagen, så du har de optimale betingelser, når du træner styrke. Når du skal have mange proteiner i løbet af dagen, er det en god ide, at spiste produkter såsom: kød, fisk æg, ost, nødder, bønner og hytteost.

Det skal du spise, hvis du træner udholdenhed

Hvis du overordnet set træner udholdenhed, og du skal være fysisk aktiv i mange timer, er det derimod primært kulhydrater som du bør spise. Men det er ikke lige meget, hvilke slags kulhydrater du indtager. Det er nemlig bedst, hvis du indtager kulhydrater, der tager lang tid at optage, da de sikrer, at du har et stabilt blodsukker over en længere periode, når du skal præstere. På den måde undgår du at gå sukkerkold under træningen. De kulhydrater, der optages langsomt i kroppen kan du blandt andet få ved at spise fødevarer såsom: pasta ris, bulgur, kartofler og rugbrød, der alle er indholdsrige på fibre.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.