Cykling er en sportsgren hvorved der findes flere underkategorier. Heriblandt mountainbike, bmx og landevejscykling. Det er tre sportsgrene der kræver god balance og energi, men med helt forskellige formål og udførelse. Danmark er cyklens land, så det giver fremragende mening, at vi er gode til at cykle. 

Landevejscykling

I juli blev vi endelig mindet om hvor gode vi egentlig er til cykle, da vores allesammens Jonas Vingegaard vandt Tour de France med en del minutter. Grunden til at det er så sjældent at en dansker vinder er, at vi i Danmark ikke har mange bjerge og bakker at øve sig på. Touren kræver nemlig mest af alt, at man har styr på sin bjergbestigning. Vi har til gengæld massere af landeveje, hvilke vi kan træne på. Det er derfor en oplagt mulighed at træne landevejscykling, hvis man bor på landet. 

Mountainbike

Mountainbiking er også en af de sportsgrene, som man har set blive mere og mere populær i Danmark. Der findes ruter overalt i landets skove og selvom man bor i København kan man nå en hurtigt. Der er nemlig mange forskellige ruter i Nordsjælland, hvilke er til fri afbenyttelse hvis man bare tager turen derop. 

BMX

En BMX er en lille trickcykel, hvilke især var populære i starten af 00’erne, men derefter blev mere eller mindre glemt. Man ser dem ikke så ofte som før i tiden, da mange af de skaterbaner der var i København, er blevet fjernet af kommunen. Dette besværliggøre den motion man ellers ville kunne få ved at køre bmx. Der er dog stadig nogle store parker rundt omkring. Der er stadig mulighed for forskellige niveauer. Det kræver bare man leder efter dem. Blandt andet er der en skatepark ved Friheden på Nørrebro.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.