Bliv fit med din hund

Bliv fit med din hund

Den perfekte løbemakker. Afbud? Nej aldrig! Uanset om det regner, er koldt eller blæser. Hunde dejligt optimistiske og elsker for det meste naturen. Dårlig hår dag eller dårlig ånde, der er ingen undskyldninger for at komme ud at løbe med din hund allerede nu. Spørgsmålet er dog, hvordan starter vi. Der må være nogle helt specifikke ting man skal tage højde for når man skal på løbetur med sin firbenede ven. I denne artikel kommer vi med en række gode råd til dig og din huns konditionstræning.

Opvarmning er godt uanset om du er menneske eller hund

Fuldstændig ligesom mennesker, en gammel bil eller lign. kan det være smart for hunde at få gang i de kolde led og muskler. Giv hunden plads til toiletbesøg, og komme stille og roligt op i tempo ligesom dig selv. Måske give hunden lov til at snuse lidt til omgivelserne, alt imens du tager din tiltrængte pause efter de lange kilometer inden du går i gang igen. Hold dig i hvert fald til en rutine. På den måde får du og dine hund den bedste oplevelse. Løbeturen skal kunne kobles sammen med positive og gode tider.

Hold et godt tempo, men pas på dig selv

Hunde er ofte hurtige, og det er ikke altid ejer kan følge med. Skab derfor et funktionsdygtigt tempo hvor begge parter er glade. Måske du har en hund af ældre dato, og derfor selv skal holde igen. Vi ved i hvert fald det er vigtigt for hunden, at ejeren er opmærksom på deres tilstand. Hunde har nemlig en tendens til at blive overstimuleret og overløbe dem selv. Det kan vi ikke have. Hold derfor øjne og øre åbne for den absolut bedste løbetur.

Find et naturrigt område

Skab de bedste oplevelser for dig og din hund. Områder hvor naturen har indtaget med flotte træer og grusstier er perfekte placeringer for en god løbetur. Hund kan tisse hvor end der er plads og du kommer væk fra et larmende bybillede for en stund. Asfalt kan desuden være hårdt for de søde fine hundepoter, hvorfor en tur til den lokale park eller skov er langt hen ad vejen at foretrække. Når i er færdige og vender snuden hjem, så sørg for at få noget energi tilbage i kroppen. En god og varierende kost til dig selv, og det helt rigtige unikfoder til din hund. Alle er glade – løbetur med den nye makker er fuldendt.  

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.