Travlt? Klar pligterne og forbrænd kalorierne på samme tid

tid til det praktiske

At jonglere med en travl hverdag kan ofte føre til mangel på tid til både huslige pligter og motion. Men hvad hvis du kunne gøre begge dele på samme tid? Her er nogle kreative måder, hvor du kan inkorporere motion i dine daglige pligter og på den måde holde dig selv og dit hus i topform.

Gør haven til fitness for en dag

Havearbejde er en glimrende måde at kombinere motion med praktisk arbejde. Når du graver, planter eller luger i haven, engagerer du mange forskellige muskelgrupper. Disse aktiviteter forbedrer din fysik ved at styrke arme, ben og ryg, og de kan forbrænde en overraskende mængde kalorier. Man bør ikke undervurdere hvor hårdt det kan være at foretage effektivt havearbejde. En time i haven kan være ligeså effektiv som en moderat løbetur.

Træn mens du renser tagrenden

Det er ikke hver dag man får tjekket tagrenden, men det er vigtgit at få tjekket en gang i mellem. Rensning af tagrender eller vedligeholdelse af en træterrasse er ikke blot vigtig for dit hjem, men også en fantastisk kilde til motion. Disse aktiviteter kræver strækning og balancetræning, som arbejder med muskler i hele kroppen, især arme, skuldre og kernen. Denne form for fysisk aktivitet kan hjælpe med at forbedre din balance og koordination, samtidig med at du holder dit hjem i god stand. Rensning af tagrender, kan dog være en større opgave end som så, og derfor er det værd at overveje om man skal bruge hjælp til lige præcis denne opgave, på den måde kan du også få tid til at tage til motionscenteret.

Rengøring i huset som kalorieforbrænder

Rengøring af huset er en anden fremragende måde at forbrænde kalorier på. Aktiviteter som at støvsuge, tørre støv af og skure gulve er ikke kun produktive, men de er også fysiske. Disse opgaver involverer gentagne bevægelser og stræk, som kan forbrænde kalorier og tone dine muskler. Sæt eventuelt noget musik på, og inddrag energi og gentagende bevægelser i rengøringen. Når du er færdig, får du følelsen af et rent hjem, og en motioneret krop. 

Få mest muligt ud af de "kedelige" pligter

Selv almindelige ærinder som indkøb kan omdannes til en form for motion. Du kan gå eller cykle til butikken i stedet for at køre, og bære dine indkøb hjem. Denne enkle ændring kan øge dit daglige kalorieforbrug og forbedre din generelle sundhed og velvære. Der er altså mange forskellige måder at gå til værks på, og det er kun fantasien der sætter grænser! 

Det kan være udfordrende, at få tid til alt det man gerne vil nå, så nogle gange må man prioritere. Det vigtigste er, at holde os sunde, og med en optimistisk tilgang, kan man stadig inkorporere motionen, samtidig med at få gjort alt det andet praktiske. 

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.