Botox-behandlinger er ikke kun for kvinder

botox behandling

Dette indhold er sponosreret

Botox har længe været hyped som et vidundermiddel, der kan bekæmpe hudens aldringstegn. I USA udføres der mere end to millioner botox-behandlinger om året, hvilket vidner om en høj interesse for at pleje sit ydre hos folk.  Det gælder på tværs af køn.

Flere mænd får botox-behandlinger

Botox-behandlinger er ikke kun for kvinder. Det siger måske lidt sig selv, men mænd har før i tiden være afskrækket fra at gøre brug af botox, da det blev betragtet som noget feminint. I dag ser det dog anderledes ud. 

En undersøgelse fra 2019 lavet af The International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) over den globale udvikling inden for plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger viste, at en øget antal af mænd benytter sig af botox. Undersøgelsen viste, at brugen af botox-behandlinger hos mænd steg med 15 % fra 2017 til 2018.  

Botox-behandling mod rynker

Botox er bredt anerkendt for at reducere rynker. Når man taler om rynker, kan de opdeles i to typer. Der er permanente rynker, som altid er synlige, uanset hvordan man anlægger sit ansigt. Så er der dynamiske rynker, som ikke er permanente rynker, men dukker kun op, hvis man eksempelvis rynker på næsen, eller når man bliver sur eller overrasket. 

Botox har størst effekt på dynamiske rynker. Man kan derfor argumentere for, at man skal have foretaget botox-behandlinger lige så snart, man lægger mærke til, at de dukker op, så man kan få bugt med dem. 

Botox-behandlinger holder ikke for evigt

Botox nedbrydes langsomt i kroppen gennem tiden, der sker ingen ophobning. Holdbarheden på en botox-behandling er derfor mellem tre til seks måneder. Af den grund er man også nødt til at få flere botox-behandlinger om året for at vedligeholde ens ønskede look. 

Botox-behandling i Danmark

Botox er medicin, derfor skal man have lægefaglig vejledning inden behandlingen. Det kræver også autorisation at foretage en botox-behandling. I Danmark bliver botox-behandlinger altid udført af læger eller sygeplejersker med speciale inden for kosmetiske behandlinger.

Man kan godt få botox i læberne

Har du hørt udtrykket “botoxlæber” og undret dig over, om du hørte forkert, for man kan da kun få filler i læberne? Den er god nok. Man kan godt få botox i læberne. 

Botox bruges ikke til at gøre læberne større, det benytter man nemlig filler til. Man bruger botox i læberne til læbe forskønnelse eller læbe korrektion. Det kan altså være alt fra et tandkødssmil til en skæv eller indadvendt overlæbe, som man kan rette til med botox.

Botox priser

Botox priser varierer alt efter, hvor på kroppen man bliver behandlet med botox. I Danmark vil botox priserne normalt være mellem 900 – 5.100 kroner per behandling.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.