Træning - stoffet mod psykisk vold, angst og depression

Psykisk Vold

Træning som katalysator for bedre mental velvære

De fleste mennesker ved, at træning har mange fysiske fordele, men det der dog ofte bliver negligeret er træningens effekt på ens mentale helbred, idet undersøgelser viser, at mennesker som forholder sig inaktive har større risiko for at opnå angst og depressioner. Derudover er der mange som følge af psykisk vold har mistet kontrollen over sig selv, føler sig alene og ofte bebrejder sig selv. Hvordan tager man så kontrollen tilbage?

Genvinde momentum efter psykisk vold

Starten på at opnå kontrol igen er ved, at indgå små aftaler med sig selv som f.eks. at i den her uge skal jeg op og træne 1 gang og overholde det. Ved kontinuerligt at overholde de små aftaler med sig selv, tager man kontrollen tilbage og opnår momentum. Herefter kan man stille og roligt øge træningsintensitet til at træne flere gange om ugen, og dermed få et kæmpe “moodboost”, idet man får frigivet en masse dopaminer. Dog endnu vigtigere, man øger sin selvtillid gradvist og begynder at stole på sig selv, at når man sætter sig noget for, så får man det også gjort. Den kontrol og disciplin kan videreføres til alle aspekter af ens liv, og det hele starter bare med at overholde sin egen aftale om 1 træning om ugen.

Social træning

Man har som menneske en tendens til at behandle sig selv meget hårdere end man ville med sin ven eller familiemedlem i en lignende situation. Derfor er der som nævnt, mange som er blevet udsat for psykisk vold, der bebrejder dem selv, skyder skylden på dem selv og føler sig skamfuld over for dem selv. Man ender med at føle sig helt alene og kan ikke overskue at være social. Her kan træning også bidrage, man kan melde sig til holdtræning, fodbold, tennis eller mange andre former for aktiviteter. Hvor man bliver en del af en gruppe mennesker, får trænet og styrket sin mentale velvære. Man finder som ofte ud af i sociale grupper, at mange mennesker har det faktisk som en selv. Det kan sagtens være at “sygdommen” er forskellig, men “symptomerne” er ofte de samme. Derved kan træning i en social setting bryde de destruktive vaner man har fået opbygget, og i stedet for, erstatte dem med sunde vaner hvor man ofte indser, at man ikke er alene.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.