Protein
3 ting der er værd at vide

protein - 3 ting du skal vide

Dette indlæg om protein er skrevet af Jonas Rasmussen. Du kan finde og følge ham på instagram @praestationsoptimering.

1. Hvad er protein?

Protein er musklernes byggesten og består af forskellige aminosyre. Disse aminosyrer bruges til at genopbygge musklerne efter de er blevet delvist nedbrudt under en træning. Nogle aminosyrer dannes i kroppen, mens andre skal indtages gennem kosten. Sidstnævnte kaldes for essentielle aminosyre.

2. Hvor meget protein skal man indtage?

Den videnskabelige litteratur på området anbefaler et indtag på omkring 2g. pr. kg. og Greg Nucklos anbefaler mellem 1,8-2,7g. pr. kg. Et højere indtag vil ikke nødvendigvis gavne dig, da det også vil øge nedbrydningen af muskelprotein i samme grad som et øget indtag vil gavne. Et lavere indtag vil dog kunne påvirke din muskelopbygning negativt, da der så ikke vil være tilstrækkeligt med protein til genopbygningen af muskler. 

Det vil også være bedre at indtage proteinet i måltider over så mange timer på døgnet som muligt. En anbefaling herfra ville være at indtage mellem 20 og 40 gram protein pr. måltid. 

3. Hvor skal man få protein fra?

Generelt er det bedst at få protein fra animalske produkter som kød, mælk og æg, men hvis du indtager ca. 2g. pr. kg vil du være tilstrækkeligt dækket ind af det der kaldes essentielle aminosyre. Indtager du, lad og sige 1,5g. pr. kg protein kan du med fordel sikre dig at dit indtag hovedsagligt stammer fra disse animalske produkter, for at sikre et indtag af essentielle aminosyre. 

Få styr på træningen

Besøg resten af vores side og få styr på kost og træning. Som medlem hos FITIT får du adgang til smarte digitale kostplaner og træningsprogrammer. Kostplanerne bliver hele tiden bedre og de reguleres ud fra netop din målsætning på en smart digital måde. Der kommer nye træningsprogrammer hver måned. Her både hel uges og 3 split programmer, så alle kan være med. Alle øvelserne er forklaret på video, så man aldrig skal være i tvivl. Der er programmer til både hjemmet og fitness. Du kan prøve det GRATIS. Så hvad venter du på? Opret dig nu.

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.