Hold hovedet koldt under pres

Hav’ is i maven

Det kræver is i maven at være dig. Uanset om du laver digital marketing, er sportsstjerne, advokat eller havbiolog. Det kan være meget svært at gå gennem ugen uden at blive presset enten fysisk eller mentalt. Det er en del af vores liv som mennesker. Har du hørt om det er have is i maven? Det er et term der er ældre end følelsen selv. Det at have is i maven har forskellige betydninger alt efter hvem man spørger. For os er det følelsen af at tage det roligt under pres. Tælle til ti inden man handler og mest af alt forsøge sig upåvirket overfor udefrakommende støj. Det kan være en kæmpe hjælp at tage det en anelse langsommere end normalt hvis nan føler at pulsen stiger og at du får det varmt. Der er ingen der nogensinde at brokket sig over at en medarbejder eller klient tager det i et langsommere tempo end normalt hvis personen er eller selv føler sig i en presset  situation.

Gør din hjerne stærkere

Har du nogensinde hørt nogen sige at smerte kun findes mellem ørene? Det kan lyde noget mærkeligt men der er en videnskab til det. Vores hjerne reagerer på impulser der sidder rundt omkring i kroppen. Menneskekroppen skal ses som en computer. Når der er en virus nede i den ene ende, så sender computeren et signal til den der opererer den at der er noget galt. Computeren selv kan være ligeglad med det der er galt, hvorfor det er op til dig om at vælge at agere på det. Det er en god øvelse, netop i denne forbindelse, at tænke over dette princip og i følgende rækkefølge: Stop hvad du laver og observer dine omgivelser i et øjeblik. Gør dig et overblik over hvad der sker og hvad der forsager problemerne. Og sidst men bestemt ikke mindst, gør dig selv klar over at den stress og pres der bliver påført dig kun er din krops reaktion på udefrakommende “farer”. Der er intet der er truende for dit velgående, med mindre du er en soldat i en krigszone, og hvis det er tilfældet kan du nok rådgive dig selv bedre end vi kan. Til den civile medarbejder der oplever pres, kan du sagtens mestre din hjerne.

Hør en proffessionel

Psykoterapi er ikke endnu en gammel profession. Det er tværtimod en meget ny profession, der i takt med akademiske uddannelser og erhverv er blevet mere og mere eftertragtede. Man kan spore praktikken tilbage til første verdenskrig og deres arbejde med PTSD-ramte soldater. Herefter blev de benyttet til at give spioner det rette mindset til undercover opgaver. I dag er der mange psykoterapeuter. Det vigtigste for dig er at finde en psykoterapeut der er dygtig og ved hvad han/hun laver. Det er alle pengene værd og kan gøre dig til det ubestridte monster på jobbet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kost- og Træningsapp?
Download GRATIS

Målsætning, kostplan og træningsprogrammer

GRATIS skræddersyet
Kost- og Træningsplan?

Plan klar på få sekunder. Prøv det helt gratis.